Licht Het Anker

Sinds april 2022 hebben WerV, Focus en SportService Zwolle de handen ineengeslagen. Het ontmoetingscentrum Het Anker is de plek waaruit ‘Licht Het Anker’ zich aanbiedt. ‘Licht Het Anker’ is een initiatief om samen te komen en te zoeken naar een voor jou passende dag invulling.

 

‘Licht Het Anker’ is voor iedereen die even het huis uit wilt komen en op een gezellige wijze samen wilt zijn met anderen. Op een laagdrempelige manier organiseren we activiteiten waar je onder anderen creatief bezig kunt zijn, spelletjes kunt spelen en samen kunt bewegen. Ook ben je welkom voor een kop koffie/thee. We kijken mee naar je uitdagingen, je interesses en je kwaliteiten.

 

Activiteiten Overzicht ‘Licht het Anker’

 

Wandelen

In gezelschap van een groep ga je een wandeling maken, om zo op een prikkelende en lerende manier de omgeving te ervaren. Op de donderdagmiddag aanvang 13:00 uur. Vanaf 10 januari 2024 is er ook op woensdagochtend van 09:30 - 10:30 uur een wandelgroep die gezellig samen een wandeling rond Westenholte en Stadshagen gaat maken.


Cursus Bewustwording

Heb je last van stress en wil je leren contact maken met je lichaam en geest, de dingen doen met aandacht om meer ontspanning te creëren in je leven.

In deze cursus gaan we oefenen met ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen. Je leert contact maken met je lichaam door te voelen via zintuigen en via bewust te bewegen. Verder gaan we experimenteren met verschillende schrijf- en tekenoefeningen, zoals van je afschrijven en vrije expressie op papier. Alle onderdelen zijn in groepsverband.


Creatief

Samen met een groep ben je creatief bezig, denk hierbij aan leren tekenen en schilderen. Wisselende workshops zoals trangle tekenen, happy-stones, inktart. Samen ontdekken we nieuwe creaties en om de 4 weken wisselen we van creatieve bezigheid.

Creatief vrije inloop: op woensdag aanvang 09:00 uur.

Creatief Vooruit: op donderdagochtend aanvang 09:00 uur.

 

Spelletjes

Gezellig in een groep ga je verschillende spelletjes spelen. Denk hierbij aan bordspellen, kaartspellen en denkspellen.

Op donderdagmiddag aanvang 13:00 uur.

 

Beweegmakelaar 

Wil je (meer) gaan bewegen maar weet je niet wat? Onze Sport- en beweegmakelaar ondersteunt, adviseert en organiseert sport activiteiten en helpt zoeken naar passend sport en beweeg aanbod in de wijk/stad.

Op woensdagochtend vanaf 09:00 uur.                                 

 

Sport en Spel

Samen ga je in een groep bewegen. Er worden afwisselend diverse sporten en spellen beoefend. Je leert bijvoorbeeld badminton, volleybal, estafette spellen ect. Bewegen en gezelligheid staat hier centraal.

Op woensdagochtend van 11:00 uur tot 12:00 uur.

 

Schrijfcafé: Schrijven, Luisteren en Vertellen

Samen gaan we ervaren wat schrijven met je kan doen. Met verschillende schrijfvormen ga je oefenen, je luistert naar elkaars verhalen en leert hoe je jouw eigen verhaal kunt overbrengen.

Op donderdagochtend aanvang 09:00 uur.